De gloednieuwe voetbalvelden op de Brediusgronden.
De gloednieuwe voetbalvelden op de Brediusgronden. Foto: Sjoerd Stoop

Mijlpaal voor SC Muiden: officiële opening sportpark

Eindelijk is het zover. Na een ingrijpende verhuizing en flink klussen aan het clubhuis wordt Sportpark Bredius zaterdag officieel geopend.

MUIDEN Met een officiële receptie ter ere van de opening van het nieuwe clubhuis sluit SC Muiden een lange periode van onzekerheid hopelijk voorgoed af.

De club verhuisde in september naar haar nieuwe stek en nadat er een nieuw clubhuis was geregeld en er deze zomer ook nog een kunstgrasveld bij kwam, kan de club weer vooruitkijken. Penningmeester Frank Blonk: "We leggen op dit moment de laatste hand aan het clubhuis." Voor zaterdag prijkt in ieder geval ook de naam van de sportclub op de gevel van het voormalige paviljoen Strandzuid dat de club op de kop had weten te tikken. Het nieuwe clubhuis markeert een nieuw begin, waarbij de club hoopt het ledental weer te kunnen laten groeien en naast voetbal, tafeltennis, zaalvoetbal en handbal ook andere sporten te kunnen aanbieden.

Komst sportzaal

Waar ze ook erg naar uitkijken is de komst van een sportzaal bij de nieuwe locatie. Die hangt nauw samen met de vestiging van de brede school in de nieuwe wijk De Krijgsman. Voor die school worden twee sportzalen gebouwd en één daarvan wordt dus bij Sportpark Bredius gebouwd. "De thuiswedstrijden voelen dan echt als thuis", aldus Frank.

KNSF terrein

De lange weg naar een nieuwe plek voor SC Muiden begon tien jaar geleden met een eerste brief over de plannen voor het KNSF-terrein, waardoor SC Muiden het veld moest ruimen. Een flink aantal leden liep de afgelopen jaren weg omdat niets meer zeker was. De club hoopt dat er nu weer groei komt in het aantal leden.

'Op het kunstgrasveld kan het hele jaar gevoetbald worden'

"Misschien kunnen we dan ook weer meedoen met een eerste team in de vierde klasse", blikt de penningmeester enthousiast vooruit. Hij verwacht in ieder geval wel dat er meer animo zal zijn voor zaalvoetbal nu er dicht bij huis binnen gevoetbald kan worden.

De penningmeester is uiteindelijk dus wel blij met de nieuwe stek. "De manier waarop alles is gegaan verdient niet de schoonheidsprijs, maar deze nieuwe plek voelt wel goed. En ja, we kunnen minder velden kwijt, drie in plaats van vier, maar we hebben nu wel een kunstgrasveld. Daar kan het hele jaar op gevoetbald worden, dus dat geeft meer mogelijkheden."

Grote Club Actie

De receptie is zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur en vooraf is de jeugd al actief met een aantal sportactiviteiten. De Grote Club Actie wordt dan ook afgetrapt en om half zes houdt wethouder Hendrik Boland een praatje. "We hopen met de officiële aftrap van de Grote Club Actie de finishing touch van het clubhuis mogelijk te maken", aldus Frank. Het budget dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld is nagenoeg op. En hoewel er flink bezuinigd is op personele kosten - veel leden hebben vrijwillig de handen uit de mouwen gestoken - is er nog geld nodig voor raambekleding en dergelijke.