Gemaakte kosten Nuonweg naar Amsterdam

Vervolg van de voorpagina.

Het risico op sluipverkeer door Diemen is minder groot door de uitbreidingen van de A1 en de A9 en de openstelling heeft als bijkomend gunstig effect dat de verkeersdruk op de afslag naar de Weteringweg in Diemen afneemt. Daarnaast wordt het mogelijk om van de parallelweg langs de A1 naar de Maxis een busbaan te maken.

De kosten die alle nodige verkeerstechnische aanpassingen met zich mee zullen brengen - de Diemense wethouder Lex Scholten schat deze op zes à zeven miljoen euro - komen helemaal voor rekening van Amsterdam.

Diemense raad aan zet

De gemeenteraad besluit formeel op 28 september of zij het standpunt van het college deelt, maar dat lijkt wel goed te komen. En dan? Scholten: "We moeten wachten op een formeel verzoek van Amsterdam om het bestemmingsplan te wijzigen. Daar gaat de Diemense gemeenteraad over. Zo'n procedure duurt dan, afhankelijk van ingediende zienswijzen, zes tot achttien maanden. Pas daarna kan gestart worden met de aanleg van alle nodige voorzieningen. Over twee jaar? Dan zou het snel gaan."

Meer steun

Nu Diemen ook achter het heropenen van de Nuonweg staat, staan alle lichten op groen.

Eerder gaf ook al de gemeente Gooise Meren aan graag te hebben dat de Nuonweg weer open gaat. Amsterdam wil dat, als initiator van de plannen, vanzelfsprekend ook.