De kunstroute wordt elke twee jaar gehouden.
De kunstroute wordt elke twee jaar gehouden. Archieffoto: Yannick uit den Boogaard

Kunstroute door vestingstadje Muiden

MUIDEN Muiden vormt volgend weekend weer het decor van een kunstroute. De kunstroute wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur, door het oude gedeelte van de stad.

De kunstroute wordt georganiseerd door Kunstcollectief Muiden/Muiderberg en heeft veertig leden die meedoen met deze route en negen gastkunstenaars die uit verschillende delen van Nederland komen.
"Bij het samenstellen van de route is behalve op kwaliteit ook gelet op diversiteit", vertelt voorzitter Jaap Koster. "Tijdens de wandeling loop je langs verschillende ateliers en tentoonstellingsruimten van de Muidense kunstenaars waar je schilderijen, beeldhouwwerken, sieraadkunst en fotografie kunt bewonderen."

Oranje wimpels

De route gaat langs 21 locaties. Dat kan zijn bij mensen in hun huis of bij bedrijven en verenigingen die hun ruimte beschikbaar hebben gesteld voor de kunstroute. De locaties worden gemarkeerd door twee oranje wimpels en hier en daar wordt het volgen van de route ondersteund door oranje pijlen.
Ook op de folder staat de route aangegeven en kun je zien welke kunstenaar(s) op welke locatie zitten.

Meiden van de Kade

De zaterdag wordt om 17.30 uur afgesloten in de katholieke kerk aan de Herengracht 63 waar het beroemde Muidense koor De Meiden van de Kade een swingend concert geven. Toegang is gratis.

Koster vertelt dat de kunstenaars het fijn vinden om hun werk te tonen en eventueel toe te lichten. De meeste kunstwerken kunnen ook voor een redelijke prijs gekocht worden.

Gratis parkeren

De bezoekers kunnen gratis parkeren bij het voormalige P&R-terrein ten westen van Muiden. De folder kun je ophalen op de eerste locatie, het gebouw van het kunstcollectief, aan de Prinses Irenestraat 3.
Informatie over de route en deelnemende kunstenaars staat ook op www.kunstcollectiefmuiden-muiderberg.nl. Via deze site kun je kennismaken met de verschillende kunstenaars.