Gooise Meren verklaart Weesp de liefde

GOOISE MEREN Het valt goed te merken dat Gooise Meren er alles aan doet om straks te kunnen fuseren met Weesp. De gemeente verklaart haar buurman steeds meer de liefde.

Als er door het gemeentebestuur gepraat wordt over Weesp, vallen er louter lovende woorden. Het gaat veel verder dan alleen goed nabuurschap. "We zijn verliefd", zo zegt burgemeester Han ter Heegde. Gooise Meren doet er alles aan om Weesp over te halen om te kiezen voor Gooise Meren en niet voor Amsterdam. "Een keuze van Weesp voor Gooise Meren is een keuze voor nabijheid en Weesp bestuurt straks gewoon Weesp." De burgemeester bedoelt daarmee dat er na de fusie ook Weespers plaatsnemen in de gemeenteraad. "Neem nou Muiden en Muiderberg. Dat zijn de kleinste kernen van Gooise Meren en ze hebben een goede vertegenwoordiging in de gemeenteraad."
Daar komt nog bovenop dat Gooise Meren werkt met stads- en dorpsraden, waar bewoners problemen tot op stoeptegelniveau kunnen aankaarten en praten met de gemeenteraad of het gemeentebestuur. De gemeenteraad van Gooise Meren schaarde zich afgelopen week achter een eventuele fusie met Weesp. Het positieve raadsbesluit werd door de gemeenteraad en het gemeentebestuur tijdens een borrel aan de Weesper collega's overhandigd. Of Weesp ook echt kiest voor Gooise Meren zal op 9 november blijken.


Basisscholen staken donderdag

MUIDEN De meesters en juffen van de basisscholen leggen morgen, donderdag 5 oktober, hun werk neer om hun eisen kracht bij te zetten.

Zij willen net als de rest van hun collega's in Nederland meer loon en minder werkdruk. De scholen zijn die dag dicht. Om dit op te vangen, zijn de kinderdagverblijven extra open. In juni deden de scholen in Muiden en Muiderberg ook al mee aan de landelijke prikactie, een korte staking van een uur. De scholen zijn die dag dicht, werkende ouders moeten zelf een oplossing zoeken: een oppas, extra dag opvang of zelf vrij nemen. Mochten ook na deze staking de eisen niet worden ingewilligd, dan komt er mogelijk een tweede staking in november die twee dagen duurt.