Dorpsraad wil opheffing inrijverbod tijdens de spits

MUIDERBERG Het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg heeft het college van B en W geadviseerd de inrijverboden op werkdagen tussen 07.00 en 09.00 uur op te heffen.

De dorpsraad vindt dat de doorstroming op de A1 en A6 na de verbreding goed verloopt. De dorpsraad vindt het inrijverbod daarom niet meer nodig. "Tijdens de ochtendspits is geen sluipverkeer meer door Muiderberg te verwachten. Bovendien doet zich het merkwaardige feit voor dat het verkeer op de A1 en A6 via de ANWB-bewegwijzeringsborden naar de IJsselmeerweg wordt geleid en dan op de genoemde tijdstippen met een inrijverbod wordt geconfronteerd. Om geen overtreding te plegen moet het verkeer een grote omweg maken om Muiderberg alsnog te bereiken via de Googweg. Hetzelfde geldt voor personen die 's morgens vanuit het Naarderbos het dorp in willen."
Het advies is in overleg met de ruim 300 leden genomen. Een derde van hen reageerde en hiervan was 87 procent voor opheffing van het inrijverbod. Het gaat om de IJsselmeerweg, Naarderweg en Naarderstraat. Als het lang duurt dan wil het bestuur dat het betreffende verkeersbord op de IJsselmeerweg zo snel mogelijk wordt weggehaald.


Dit weekend Kunstroute

MUIDEN Dit weekend wordt de Kunstroute weer gehouden.

Het betreft exposities met werk van 49 kunstenaars. De route is op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Het betreft een initiatief van het Kunst Collectief Muiden & Muiderberg.