Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politie zoekt twee overvallers

MUIDEN De politie is op zoek naar twee jongens die afgelopen zaterdag eerst een sportwinkel in de Maxis hebben overvallen en daarna buskaartjes stalen uit een lijnbus, waarbij de buschauffeur ook nog eens gewond raakte.

De commotie begon in de middag rond 13.30 uur. Daar pleegden de twee een diefstal bij de sportwinkel. De beveiliging zag het gebeuren en achtervolgde het duo. Ze werden opgepakt en mee teruggenomen naar de winkel. Ze moesten de gestolen spullen teruggeven en kregen een winkelverbod.

Gratis meerijden

De jonge mannen waren daarna nog niet klaar met hun praktijken. Ze besloten rond 17.30 uur dat ze met de bus wilden reizen. De jongens vroegen aan de buschauffeur of ze gratis mee konden. De chauffeur weigerde. De mannen stalen hierop het ticketboekje en maakten dat ze weg kwamen. De buschauffeur liet dit echter niet over zijn kant gaan. Hij ging de dieven achterna, maar kwam hierbij lelijk ten val en raakte zelfs gewond.

Speurhonden

De politie heeft zaterdagavond nog met speurhonden jacht gemaakt op de twee jonge mannen, maar kon ze niet te pakken krijgen. Ze zijn op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de verdachten. Het gaat om twee negroïde mannen met zwarte kleding, één met een oranje rugtas, leeftijd rond de achttien jaar.