Gooise Meren en Amsterdam presenteren zich

GOOISE MEREN Wat hebben Gooise Meren en Amsterdam te bieden als Weesp besluit tot een bestuurlijke aansluiting? Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren en locoburgemeester Eric van der Burg komen op donderdag 18 oktober naar de Grote Kerk in Weesp om dat uit te leggen.

In ongeveer tien minuten per persoon zullen zij een uitleg geven bij de belangrijkste punten uit de reactie die de beide gemeentes hebben geformuleerd op het kernwaardenprofiel van Weesp. Duidelijk wordt hoe Gooise Meren en Amsterdam denken om te gaan met de punten die Weesp belangrijk vindt om te behouden of te versterken. Belangstellenden zijn welkom, de inloop is vanaf 19.15 uur, de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Na de presentaties is er gelegenheid om vragen te stellen.
Op 30 oktober is er opnieuw een bijeenkomst in de Grote Kerk. Dan moeten de fracties uit de Weesper gemeenteraad 'op de zeepkist' en kleur bekennen. Het publiek zal dan willen weten wat zij (vooralsnog) concluderen uit alle informatie die voorhanden is. Het besluit over de bestuurlijke toekomst valt, op 9 november.


Halloween op Westbatterij

MUIDEN Het Comité Openbare Feesten houdt zaterdag 14 oktober weer een Halloweenavond in de Westbatterij.

Er zijn dit jaar twee varianten. Van 19.00 tot 20.00 uur is het vrij inlopen voor gezinnen met kleinere kinderen. Op dat tijdstip is het een beetje spannend, maar niet te eng. Van 21.00 tot 22.00 uur is het vrij inlopen voor de echte thrillseekers. Het thema dit jaar is 'Mijnen'.