Nieuwe video-installatie in Fort-C.
Nieuwe video-installatie in Fort-C. Foto: Harm Hasenaar

'Wel 400 mensen in ons atelier en huis'

MUIDEN Doordat het zaterdag zo hard regende was het met name zondagmiddag ontzettend druk op de diverse locaties van de tweejaarlijkse Kunstroute Muiden - Muiderberg.

door Jessica de Jong

Voorzitter Jaap Koster vertelt dat er zaterdag maar rond de 45 mensen per locatie waren. "Het waren wel gezellige mensen, dat wel natuurlijk", lacht hij. Maar zondag bleek de animo een factor tien groter. "Mijn vrouw Henny had samen met Jan van Strien, kunstenaar van bronzen beelden, haar werk in ons woonhuis en atelier aan de Herengracht tentoongesteld. Rond drie uur was er geen doorkomen aan. Er waren verspreid over de dag wel rond de 400 bezoekers. Soms kwam er een hele stoet tegelijkertijd binnen", schetst hij de situatie.

Op alle locaties was het zondag erg druk. Zo ook in Fort-C waar onder anderen Harm Hasenaar stond met zijn video-installatie. "Bij ons in Fort-C was het razend druk, met name door onze video-installatie, die enorm werd gewaardeerd. Dit was voor ons een 'try-out' voor het geven van belevingsdiners hier in het fort. We hopen rond de kerst hiermee te starten."

Diverse kunstenaars hebben aan bezoekers hun werk kunnen verkopen. Koster: "Leuke bijkomstigheid natuurlijk als je iets verkoopt, maar het gaat er ons als organisatie vooral om dat we een stukje cultuur hier in Muiden kunnen houden. Over twee jaar houden we het evenement weer, dan is Muiderberg aan de beurt."

Ems Willems laat haar fotowerk zien.
Schilderij van Henny Koster met beelden van Jan van Strien.