Toch geen lagere woonlasten?

GOOISE MEREN Er komen vooralsnog geen lagere woonlasten. Dat stelt het gemeentebestuur voor. Er lag een aangenomen VVD-motie op tafel om de onroerendzaakbelasting (ozb) te verlagen, maar dat gaat wat het college betreft toch nog niet door.

De gemeenteraad gaf het gemeentebestuur afgelopen september de opdracht om de ozb te verlagen voor komend jaar. Dat kon omdat de gemeente Gooise Meren meer geld overheeft dan verwacht, omdat de gemeente meer geld ontvangt van het gemeentefonds. Toen de gemeente een jaar geleden geld tekort kwam werd de ozb verhoogd, nu moest dat andersom gebeuren, zo was het plan.

Het gemeentebestuur laat nu weten dat het vooralsnog geen uitvoering kan geven aan het plan. Er is geen financiƫle ruimte voor. De gemeente heeft het geld hard nodig. De raad kan daar vanzelfsprekend nog een stokje voor steken.

De begroting, waar de woonlasten onder vallen, wordt vandaag (woensdag) besproken door de gemeenteraad. Het besluit valt op 8 november.


Back-up met Hilversum

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren en Hilversum gaan elkaar 'back-uppen' bij grote netwerkstoringen of andere calamiteiten die de gemeentelijke systemen platleggen.

Er wordt een dubbele glasvezellijn aangelegd tussen de twee gemeentehuizen. De glasvezelverbinding zorgt ervoor dat de ene gemeente de andere kan helpen als er storingen zijn.