Lars Boom van de Weesper Stadspartij wil met Amsterdam verder.
Lars Boom van de Weesper Stadspartij wil met Amsterdam verder. Foto: André Verheul

Weesp wil niet met Gooise Meren

GOOISE MEREN De meerderheid van de Weesper gemeenteraad wil niet met Gooise Meren, maar met Amsterdam fuseren. Een hard gelag voor Gooise Meren, dat de afgelopen tijd alles uit de kast haalde om de 'buren' erbij te houden. "Weesp kiest niet voor de eigen identiteit, maar voor het geld", zo meent burgemeester Han ter Heegde.

Ter Heegde reageert teleurgesteld. "Wij denken dat een fusie met Gooise Meren voor de stad Weesp en de inwoners van Weesp een perfecte match is of was. De raad van Weesp kiest niet voor die match, het behoud van de eigen identiteit en de nabijheid, maar voor het geld van Amsterdam. Die keuze hebben we te respecteren, het is de raad van Weesp die beslist", aldus Ter Heegde.
De Weesper gemeenteraad bleek maandagavond een sterke voorkeur voor een samengaan met Amsterdam: twaalf raadsleden gaan voor Amsterdam. Onder hen de grootste partij in de raad van Weesp, de Weesper Stads Partij, met vijf zetels. "Wij kiezen niet voor een kans op meer zetels namens Weesp in Gooise Meren. Wij kiezen voor het welzijn van de Weespers." Slechts vijf politieke partijen bleken wel een voorkeur voor Gooise Meren te hebben.

Een officieel besluit is er nog niet genomen. Dat gebeurt pas over anderhalve week. Toch geven de verhoudingen goed weer welke keuze men dan zal maken.

2/3