Stadsraad heeft voorkeur voor sport op Bredius

MUIDEN De stadsraad van Muiden wil op het Brediusterrein vooral plek voor sport. De stadsraad hoopt dat de gemeenteraad de keuze maakt voor het zogenaamde 'sportscenario' als er wordt besloten het stuk grond aan te kopen.

Er liggen momenteel drie scenario's op tafel voor de Brediusgronden. Een scenario met plek voor een hotel, meer plek voor sportactiviteiten of een plan met meer woningbouw. De stadsraad heeft dus een voorkeur voor sport. "Voor de huidige en toekomstige inwoners van Muiden zou een keuze voor een andere invulling dan het sportscenario een gemiste kans zijn, die tot veel onbegrip zal leiden", zo stelt de stadsraad.

Volgens de stadsraad moet er gewerkt worden aan meer sportcapaciteit. "Met de huidige twee voetbalvelden van SC Muiden op de Bredius en het nog te realiseren oefenveld beschikt Muiden over sportfaciliteiten die te beperkt zijn om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen. Uitbreiding van de huidige sportvelden is absoluut noodzakelijk om ook toekomstige inwoners voldoende sportvoorzieningen te kunnen bieden, onder meer voor hockey, nu onlangs bekend is geworden dat MHC Muiderberg niet verder kan groeien in Muiderberg."

De stadsraad houdt vast aan de Brediusgronden als enige plek waar sporten mogelijk is. "Alternatieve locaties in Muiden voor sportvelden zijn nu en in de voorzienbare toekomst niet beschikbaar, gezien de ligging van Muiden tussen beschermde landschappen en ecologische zones. Het is dus nu of nooit voor de toekomst van sporten in Muiden."

De gemeenteraad beslist binnenkort over het plan.


HKSM vertoont oude beelden

MUIDEN De Historische Kring Stad Muiden vertoont volgende week dinsdag (21 november) op haar najaarsvergadering een bijzondere film over Muiden.

Het gaat om een film met beelden van Muiden uit de jaren 70. De film wordt vertoond in de kazernezaal en start om half negen. De toegang is gratis.