Sneeuwval zorgt voor veel ellende

REGIO Scholen die eerder dicht gingen, uitvallende bussen en treinen, spekgladde wegen en vooral ook heel veel omgewaaide bomen. De sneeuw zorgde naast al het vermaak ook voor veel gedoe in het Gooi en de Vechtstreek.

De brandweer kreeg zondag en maandag in totaal zo'n 170 meldingen, zegt een woordvoerder, met name over omgewaaide bomen en vallende takken. Vooral op zondag was het met 150 meldingen een gekkenhuis. Maandag kwamen daar ondanks de enorme sneeuwval niet eens zo veel meldingen bij - slechts twintig - maar dat kwam ook doordat de gemeenten zelf al veel vuil werk opknapten. Wel was de brandweer nodig toen een vrouw in haar woning aan de Prinsenstraat was gevallen en bekneld raakte.

Maar dat laatste had dus vrij weinig met de sneeuw te maken. Voor zover bekend vielen er door die sneeuw geen gewonden. "Het is allemaal goed verlopen, daar zijn we blij mee", aldus de zegsman.


Burgemeester:
'Burger merkt
weinig van fusie
brandweer'

GOOISE MEREN De Veiligheidsregio's van de Gooi en Vechtstreek en Flevoland, kort gezegd de brandweer en de ambulance, hebben het voornemen om te gaan fuseren. Daarmee kan de komende jaren veel geld worden bespaard.

De plannen worden momenteel door de politiek besproken. "Er wordt gesproken over fuseren omdat de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek momenteel relatief veel geld kost. Dat komt omdat we een kleine regio zijn, maar wel heel erg verstedelijkt. Fuseren met Flevoland kan enorme voordelen opleveren", zo vertelt burgemeester Han ter Heegde in het tweewekelijkse gesprek van BussumsNieuws op GooiTV.

Als de fusie er komt, zullen burgers er nauwelijks iets van merken, zo verwacht de burgemeester. "Dat is ook echt een randvoorwaarde. Voor de burgers, maar ook voor bijvoorbeeld de brandweervrijwilligers, mag er niets veranderen."