Lekker druk in Muiden.
Lekker druk in Muiden. Foto: Jessica de Jong

'Dickens' trekt 10.000 bezoekers

MUIDEN Wat een gezellig feestje had moeten worden voor de inwoners van Muiden, misschien een bezoeker uit Muiderberg of Weesp, werd in één klap een trekker van jewelste. Niet de verwachte 2000, maar wellicht wel 10.000 bezoekers kwamen af op het toverwoord 'Dickens'.

Het bekende evenement 'Dickens in Deventer' trekt al jaren veel bezoekers. En wellicht dat dit de reden was dat de verwachtingen van de bezoekers hooggespannen waren. Ze kwamen dan ook zeker niet alleen uit Muiden en omstreken. Maar ze kwamen wel allemaal met de auto. Die auto's kon men maar moeilijk kwijt of helemaal niet. Tel daarbij op dat de Hakkelaarsbrug dicht was én de bus alleen bij de P&R stopte en je kreeg een zeer moeilijk bereikbaar Vestingstadje. Mensen die lang moesten lopen, helemaal bij de Maxis stonden, heel lang op de pendelbus moesten wachten of omdraaiden terug naar huis.
Een enorm succes dus, waar het Comité voor Openbare Feesten Muiden niet op gerekend had. "Te weinig plek voor te veel mensen", vat Bas Holzhaus van de organisatie het samen. "Maar al met al was het een zeer geslaagd evenement met leuke kramen, veel mensen op de been, leuke optredens, kraampjes en verklede mensen." Dickens Muiden werd in één keer het grootste evenement dat Muiden heeft, nog groter dan de drukstbezochte Vlaggetjesdag.

10/11