Adri de Bruijn neemt afscheid als directeur Enter Media

REGIO Na meer dan 25 jaar heeft Adri de Bruijn afscheid genomen als directeur van Enter Media, uitgever van onder meer het NaarderNieuws. Jan Piersma is zijn opvolger.

De Bruijn richtte in 1991 het WeesperNieuws op. Daar vloeide uitgeverij Enter Media uit voort. In de afgelopen jaren werd het verzorgingsgebied uitgebreid, eerst met Diemen en later met Bussum, Naarden en andere plaatsen in het Gooi. Afgelopen zomer werd een samenwerking aangegaan met BDU Media, uitgever van onder meer de Gooi en Eembode. De Bruijn is ook directeur van Pubble, het bedrijf dat hij vijf jaar geleden startte en dat kostenbesparende software ontwikkelt voor uitgevers van (onder andere) lokale nieuwsbladen. Pubble maakt een enorme groei door, zodat De Bruijn zich daar nu volledig op wil richten. Zijn opvolger Jan Piersma kent de uitgeverswereld uit zijn tijd bij Wegener en de Persgroep.


Drankjeugd baart scholen zorgen

REGIO De middelbare scholen in 't Gooi slaan alarm over het zorgelijke alcoholgebruik onder jongeren in deze regio. Het is tijd voor een mindshift, stellen zij. In het Comenius College in Hilversum is daarom vrijdag 1 december vanaf 14.00 uur een manifestatie.

De in totaal achttien scholen benadrukken dat er pas echt iets kan veranderen als iedereen, waaronder sportverenigingen, gemeenten, horeca, ouders en de jongeren zelf, meedoet. Jongeren komen nog te makkelijk aan drank. Ook is het nog te normaal om te drinken voor je achttiende.
Tijdens de manifestatie worden onderzoeksresultaten gepresenteerd, gaan gezondheidsorganisaties en ex-verslaafden met elkaar in discussie en is er cabaret. Ook olympisch kampioen Ferry Weertman doet mee.