Stagiaires Ruben Mafuala (links) en Mustafa Alwsi organiseren het feest.
Stagiaires Ruben Mafuala (links) en Mustafa Alwsi organiseren het feest. Foto: Willem de Flart

'Fiesta' is een feest voor jongeren met vier rappers en dj uit 't Gooi

BUSSUM In The Spot is vrijdag een speciaal feest voor jongeren tussen de veertien en achttien jaar met optredens van talentvolle rappers en dj uit 't Gooi. Het feest 'Fiesta' is georganiseerd door Ruben Mafuala en Mustafa Alwsi.

"Samen met Mustafa loop ik stage bij Versa Welzijn en Stad Gooi", aldus Ruben (23). "Ik volg de opleiding leisure & hospitality op het ROC in Amsterdam en het leek me leuk om hier stage te lopen. Mustafa en ik kwamen er achter dat in Bussum weinig georganiseerd wordt voor jongeren. Vooral als het gaat om feesten. Als je nog geen achttien bent, kun je niet uit in Bussum en zo kwamen we op het idee om een feest te organiseren."
Mustafa (15) vertelt dat hij graag iets voor zijn leeftijdsgenoten wil doen. "Veel jongeren die ik ken, 'hangen' bij McDonald's aan het Veerplein." Mustafa zit op de Gooische Praktijkschool en loopt stage om te kijken of de opleiding voor maatschappelijk werker iets voor hem is. "Ik heb een grote liefde voor muziek, neem liedjes op en maak videoclips. Ook ken ik veel jongeren en de hangjongeren want ik woon zelf ook in Bussum. Vroeger waren er feesten voor jongeren in The Spot, maar nu niet meer. Waarom weet ik niet want die jongeren willen ook uitgaan en lekker feesten."
Nadat Ruben en Mustafa het concept op papier hadden gezet, zijn ze op zoek gegaan naar lokale artiesten. Ruben: "Het feest begint met een optreden van M-Cash, dan Barou en President en als afsluiter de bekende rapper Ashafar. Tussen de optredens door is er muziek van dj Ossiedemanager. Ons idee was ook om op deze manier jonge talenten uit 't Gooi meer bekendheid te geven. De jongens die optreden zijn tussen de zestien en negentien jaar. Het is echt een feest voor, door en met jongeren."
De stagiaires vertellen dat ze al veel positieve reacties hebben gekregen. "We hebben flyers gemaakt en overal in Bussum uitgedeeld. Mustafa heeft het feest ook op social media gezet. We verwachten zo'n 300 feestgangers." Met dit feest willen ze de jongeren op het rechte pad krijgen en ze iets positiefs aanbieden. "Als je op straat blijft hangen, laat je je vaak verleiden om verkeerde dingen te doen", aldus Mustafa. "We hebben de hangjongeren bij McDonald's vorige week gevraagd om bij ons, in wijkcentrum Uit-Wijk, te komen chillen. Zo'n vijftien man is gekomen en we hebben playstation gespeeld en naar de WK voetbalwedstrijden gekeken. Het was een hele gezellige avond en we willen samen met Versa Welzijn hiermee doorgaan zodat ze minder op straat hoeven te zijn. Als het feest goed bezocht wordt, gaan we bespreken of we dit misschien één keer in de twee maanden voor de jongeren kunnen blijven organiseren."
Fiesta is op vrijdag 20 juli van 21.00 tot 01.00 uur. Een kaartje kost 5 euro via www.eventbrite.nl of 10 euro aan de deur. ID is verplicht.