De Gooische Moordenaar erop, gezien vanuit de Grote Kerk.
De Gooische Moordenaar erop, gezien vanuit de Grote Kerk.

Grote Kerk is op zoek naar tastbare herinneringen

NAARDEN Welke herinnering kleeft er aan een oud programmaboekje uit 1922, vergeeld doopjurkje, schilderij van een kerktoren? De Grote Kerk Naarden is een gebouw dat bij veel mensen herinneringen en verhalen oproept en daar is Stichting Grote Kerk Naarden naar op zoek.

Dit jaar is het precies 500 jaar geleden dat de schilderingen aan het tongewelf in de Grote Kerk werden voltooid. Stichting Grote Kerk Naarden en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Naarden vieren bovendien allebei hun 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid van deze jubilea wordt er van alles georganiseerd, waaronder een tentoonstelling vóór en dóór gebruikers. "(Oud-)Inwoners van Naarden en omgeving uit binnen- en buitenland vragen we om herinneringen aan de kerk aan te dragen", aldus Marlo Reeders, directeur Stichting Grote Kerk. "Verhalen, anekdotes, maar ook tastbare herinneringen zoals een trouwjurk, kerkparafernalia, foto's, ansichtkaarten, schilderijen van eigen hand of misschien wel een 'oude meester'. Met de expositie willen we ontroerende, grappige en persoonlijke verhalen en objecten uit het heden en het verleden van het monument delen."

De herinneringen kunnen gemaild worden, met korte beschrijving, naar herinnering@grotekerknaarden.nl of per post: Sint Annastraat 5, 1411 PE Naarden. Ook kun je bellen voor overleg naar 035-6949873 op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling, die in september in de Grote Kerk Naarden te zien is, heeft een tijdelijk karakter en wat wordt ingebracht blijft eigendom van de inzender.