De organisatie samen met een aantal bewoners die naar de Buurtcamping komen.
De organisatie samen met een aantal bewoners die naar de Buurtcamping komen. Foto: Kees Hogenbirk

Elkaar leren kennen op buurtcamping

BUSSUM Dit weekend staat er op de Groene Long voor de eerste keer een Buurtcamping voor de gezelligheid en om de buren beter te leren kennen.

"De Buurtcamping is zes jaar geleden in het Amsterdamse Oosterpark begonnen", vertelt Lisa Schonewille, die samen met Marcel Barneveld, Barbro van der Ham, Sandra Geerling, Paul Ricken, Freek Vos en Feye van Olden de camping organiseert. "Roderik Schaepman heeft de camping bedacht om buurtgenoten beter te leren kennen en bij elkaar te brengen op een gezellige en ontspannen manier. En het is uitgegroeid naar maar liefst twintig Buurtcampings in twaalf gemeenten. En nu ook in Bussum." Het initiatief om in Bussum ook een Buurtcamping te organiseren, kwam van Feye. "Hij had al eerder Buurtcampings in Amsterdam georganiseerd en toen Feye in Bussum kwam wonen, wist hij uit ervaring dat je door zo'n camping buurtbewoners makkelijker leert kennen en wilde het daarom ook hier organiseren. Feye zocht contact met mij omdat ik in Bussum verschillende activiteiten organiseer en ik vond het meteen een goed plan. Vorig jaar wilden we het al opzetten, maar om de vergunning en het budget op korte termijn rond te krijgen, lukte toen helaas niet. Met die kennis hebben we het dit jaar wel voor elkaar gekregen." De Buurtcamping is een camping voor jong en oud met leuke lokale activiteiten. Op het programma staan onder andere 'Tikkie takkie met een hakkie' (voetbal), blij dat ik glij, yoga, heidewandeling, manfulness, sing-a-long, bingo, knutselen, basketbal clinic en workshop Argentijnse Tango door Carlos Alberti.

Lisa vertelt dat door de aanhoudende droogte niet gekookt mag worden op de Groene Long. "We gaan daarom creatief aan de gang om samen een feest van koude gerechten voor te bereiden. Je kunt natuurlijk je eigen eten meenemen en delen met de rest. Ook is er koffie en thee en staat er een watertappunt. En het is een duurzame camping die geheel op zonne-energie draait." Lisa vertelt vol enthousiasme dat burgemeester Han ter Heegde de Buurtcamping op vrijdag om 17.00 uur opent. "Han stelt dan een Buurtcamping-burgemeester aan zodat hij lekker kan ontspannen op de camping en op zijn accordeon kan spelen. We zijn via social media op zoek naar die burgemeester. Je kunt een motivatie schrijven waarom jij de burgemeester wilt zijn of iemand voordragen die op vrijwillige basis veel voor Bussum betekent."
De Buurtcamping is van vrijdag tot en met zondag. Heb je geen kampeerspullen, dan kan je die lenen. Er zijn tenten, matjes en slaapzakken genoeg. Er zijn nog plekken vrij en reserveren kan via https://bussum.debuurtcamping.nl/product/tentplek.