De teams bestonden uit verschillende gezinnen.
De teams bestonden uit verschillende gezinnen. Foto: Bob Awick

Ruim 850 verklede hockeyers luidden het seizoen uit

NAARDEN Een super geslaagd familietoernooi met ruim 850 deelnemers die allemaal verkleed met hockeystick het veld betraden. Daarmee sloot Hockeyclub Naarden afgelopen zaterdag onder de stralende zon het seizoen af.

"Het was echt geweldig leuk, mooi weer natuurlijk en iedereen had zijn best gedaan om iets met het thema van dit jaar 'We are family' te doen", vertelt Lizette de Pagter. Samen met zeven andere leden organiseerde ze dit festijn, dat dit jaar voor de 19e keer werd gehouden. Het was dan ook een bont gezelschap van allerlei 'bekende' families. Zo was de familie Heineken, familie Van der Valk, familie W.A. van Buren, de Oranjes, de Daltons en de 1001 Dalmatiƫrs, te vinden op de velden van Naarden.

Bijzondere warming-up

Lizette: "Elk team had heel erg zijn best gedaan op het thema." De gezamenlijke warming-up was dan ook heel bijzonder. "Het was echt heel geestig om te zien: 850 mensen onder leiding van een sportinstructeur op veld 1 die samen een warming-up deden." Datzelfde tafereel herhaalde zich om 17.00 uur toen Lange Frans als special act het hockeyveld betrad. De hockeyers lieten zich niet onbetuigd en stonden flink te swingen op de muziek en zang van de Nederlandse rapper. Maar voordat alle remmen los gingen moest er natuurlijk nog wel eerst gehockeyd worden.

Tussen 13.00 en 16.00 uur werden er flink wat wedstrijdjes gespeeld van elk 20 minuten. Normaal gesproken wordt er bij hockey natuurlijk ook om de winst gespeeld, maar tijdens het familietoernooi staat de lol op de eerste plaats. Toch werden er ook verschillende prijzen uitgedeeld. De teams waren verdeeld in drie categoriƫn: light, medium en heavy. Voor elke categorie was er een winnaar.

Best verklede team

Het familietoernooi werd voor de 19e keer georganiseerd

De 'hoofdprijs' was voor het beste en meest ludiek verklede team. Die eer ging naar het team dat zich als familie W.A. van Buren had uitgedost. "De ouders liepen als Maxima en Willem-Alexander verkleed. Ze wuifden de hele dag naar iedereen, ook na de wedstrijden." Na alle wedstrijdjes ging rond 16.00 uur de bar open en was er voor iedereen een borrelmand met daarbij de onvermijdelijke bitterballen. Er stonden ook picknicktafels die al eerder door de teams waren versierd. "Het zag er echt heel gezellig en feestelijk uit." Tot slot was er nog een barbecue en keerde uiteindelijk na een dag vol sport, spelletjes, eten, drinken en muziek, rond 20.00 uur de rust terug.