Het plan van bovenaf gezien.
Het plan van bovenaf gezien. Artist impression

Meeste omwonenden blij met plan voor Stadskantoor Naarden

NAARDEN De plannen voor 'Het Hart van Naarden', zoals de herontwikkeling van het voormalige Stadskantoor heet, zijn vorige week voor het eerst officieel gepresenteerd. De eerste reacties waren zeer positief. Clara Thomas laat namens de B.O.N.S (de vereniging Belanghebbende Omwonenden Naardens Stadskantoor) weten niets dan lof te hebben.

Okay, er is een minpuntje volgens haar: de hoge prijzen. Met bedragen van rond de 300.000 euro voor het goedkoopste appartement tot ver boven het miljoen voor de grote appartementen en vijf woningen.
Afgelopen woensdagavond was er dus een avond voor genodigden en belangstellenden. De avond ervoor werden omwonenden bijgepraat door de initiatiefnemers. Niet alleen de B.O.N.S. was positief, ook de meeste aanwezigen zagen de plannen wel zitten. Op een aantal kritische vragen van enkele omwonenden na. De meeste zorgen gaan over de overlast tijdens de bouw, zoals geluid en een verminderde toegankelijkheid aangezien het pand midden in de Vesting staat. In totaal komen er 21 wooneenheden verdeeld over 16 appartementen en penthouses en vijf woningen met tuin en souterrain. Het duurt nog wel even voordat er daadwerkelijk gebouwd gaat worden. De verwachting is dat de bouw start in het eerste kwartaal van 2019. De verkoop van de woningen, penthouses, appartementen en de ondergrondse parkeerplekken gaat na de zomer van start.