Onderzoek voorraad sociale huur

GOOISE MEREN Hoeveel sociale huurwoningen zijn er? Wat gaat er verkocht worden? Waar en hoeveel nieuwe sociale huurwoningen komen erbij? Op al deze vragen moet een grote inventarisatie antwoord geven.

Vier maanden heeft de gemeente uitgetrokken om tot een overzicht te komen. Dit is nodig vanwege de nieuwe Woningwet. Er moeten prestatieafspraken komen. Dat kan pas als duidelijk is hoe het met de positie van woningzoekende op de woningmarkt in Gooise Meren is gesteld. En als over welke instrumenten ingezet kunnen worden om die positie te verbeteren. Gebleken is dat de gemeente, corporaties en huurders hier een ander beeld van hebben. Daarom is nu afgesproken een onderzoeksperiode in te lassen. Opmerkelijk is dat totdat de inventarisatie loopt de meeste woningbouwcorporaties geen huurwoningen mogen verkopen.


Overeenkomst roeiclub en gemeente

NAARDEN Roeivereniging Naarden en de gemeente Gooise Meren hebben nieuwe afspraken gemaakt over de vaartijden op de Naardertrekvaart. Ze kunnen zich beide vinden in een compromisvoorstel.

De roeivereniging wees resoluut het idee af om de vaart te 'delen' met motorbootjes. Ze voorzagen problemen omdat de vaart vrij smal is en passeren hier lastig zou worden. Nu zijn er afspraken gemaakt waar iedereen zich in kan vinden. De komende maanden worden die in detail uitgewerkt. Het gaat dan over zaken zoals het bedienregime van de beweegbare bruggen en sluizen in de route, het handhaven, en het onderhoud van de trekvaart. De discussie over de vaarroutes werd aangezwengeld wegens het project Naarden Buiten de Vesting dat in 2020 van start gaat.