Muiderbergse Echo voor de Meisjesclub

MUIDERBERG De Meisjesclub heeft de Muiderbergse Echo gekregen. De vrijwilligersprijs werd afgelopen week overhandigd aan Bep Oudshoorn en Dineke Tanis.

De Meisjesclub is al jaren een begrip. Elke dinsdagavond komen meisjes tussen de 9 en 13 jaar samen in De Steeg om met elkaar te praten en te spelen.

De andere vrijwilligersprijs, de Muider Roemer, is dit jaar niet uitgereikt. De winnaar bedankte voor de eer.


Geen reden voor vuurwerkvrije zones

GOOISE MEREN Afgaande op de afgelopen jaarwisseling gemelde klachten over vuurwerkoverlast en de schade heeft de gemeente geen enkele reden om komende jaarwisseling met vuurwerkvrije zones te komen. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde.

Er waren wel klachten over overlast, zelfs wat meer dan andere jaren, en er was zeker ook schade. Toch stelt de burgemeester dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. "Het aantal klachten is eigenlijk niet noemenswaardig", zo stelt de burgemeester.

Een vuurwerkvrije zone, zoals een vuurwerkvrij centrum of geen vuurwerk bij verzorgingshuizen, zit er voorlopig wat de burgemeester betreft niet in. "De politie en brandweer geven aan dat het op basis van de gegevens van afgelopen jaren niet nodig was. En als ik kijk naar dit jaar dan zeg ik: het hoeft niet", zo stelt de burgemeester. Zo'n vuurwerkvrije zone zou er wel kunnen komen. "Als de politiek het wil, of als de mensen op straat het willen, dan kunnen we er natuurlijk best over praten. Maar die signalen heb ik niet."