De Muider Roemer als dank voor alles wat het COF voor de stad doet.
De Muider Roemer als dank voor alles wat het COF voor de stad doet. Foto: Stadsraad Muiden

Muider Roemer voor feestcomité

MUIDEN Als dank voor al hun feesten en evenementen voor de stad heeft het Comité Openbare Feesten afgelopen weekend de Muider Roemer toebedeeld gekregen. Wethouder Hendrik Boland reikte de vrijwilligersprijs afgelopen weekend uit op de nieuwjaarsreceptie van de Stadsraad Muiden.

Het COF ontvangt het beeldje voor al hun werk om de stad met feesten en evenementen leuker te maken en op de kaart te zetten. Van Koningsdag tot de sinterklaasintocht en van de kerstboomverbranding tot het Dickens Festival. Met een vaste kern aan Muider vrijwilligers, die vaak al jaren bij het COF betrokken zijn, wordt er elk jaar weer keihard aan gewerkt.

De vrijwilligers van het COF waren erg trots op de toekenning van de Muider Roemer. Volgens wethouder Boland was het meer dan terecht dat juist het COF dit jaar de Muider Roemer krijgt. "Aan de voorbereiding en uitvoering van al die openbare feesten en evenementen worden door jullie heel wat uren besteed. Heel veel mensen genieten ervan, zowel de eigen inwoners als de bezoekers. Het comité heeft er in grote mate aan bijgedragen dat Muiden op de kaart is gezet."

De Muider Roemer is sinds dit jaar overigens een beeldje, gemaakt door kunstenares Riet Blüm. De grote glazen wisseltrofee verdwijnt. Het beeldje mogen de winnaars houden.