Rabobank sluit geldautomaat Muiderberg, klanten moeten naar Muiden

MUIDERBERG De geldautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat gaat weg. Niet omdat de automaat nog amper gebruikt wordt, maar omdat het risico op plofkraken te groot is. De automaat wordt per 1 februari buiten gebruik gesteld.

Het aantal plofkraken neemt steeds verder toe. De plofkraken brengen vaak niet alleen schade toe aan de geldautomaten, maar ook aan de omgeving. De Rabobank heeft daarom alle locaties van de geldautomaten onderzocht en een risicoanalyse uitgevoerd. Voor veel geldautomaten worden maatregelen genomen, maar voor de geldautomaat aan de Dorpsstraat worden dus drastischer maatregelen genomen.

Het onderzoek naar de geldautomaat aan de Dorpsstraat wijst uit dat deze niet voldoet aan de huidige eisen. Bouwkundige en technische aanpassingen aan de locatie zijn niet mogelijk.

De Rabobank laat weten zich te realiseren dat het weghalen van de geldautomaat veel ongemak oplevert voor Muiderbergers, maar de bank ziet op dit moment geen andere mogelijkheid. Muiderbergers die geld moeten opnemen moeten, hoe ongemakkelijk ook, voortaan naar de Rabobank-geldautomaat in Muiden of naar een andere automaat.

Vanwege het wegvallen van de geldautomaat heeft de naastgelegen Spar-supermarkt aan de Dorpsstraat wel al aangeboden Muiderbergers aan contant geld te helpen. Supermarktklanten kunnen bij het afrekenen van hun boodschappen extra geld pinnen om toch over contant geld te beschikken.

Dat de geldautomaat verdwijnt is geen bijzonderheid. Landelijk gezien verdwijnen steeds meer geldautomaten om de meest uiteenlopende redenen. Met name voor ouderen is dat erg lastig.