Voorstellen om 'prettaks' af te schaffen

GOOISE MEREN Gaat de 'prettaks' waardoor Speelpark Oud Valkeveen de deuren heeft gesloten toch nog van tafel? De gemeenteraad bespreekt komende maand twee voorstellen om deze vermakelijkhedenretributie te schrappen of aan ondernemers te compenseren.

De doorgevoerde belastingmaatregel voor attracties houdt de gemoederen de laatste maanden flink bezig, vooral doordat Speelpark Oud Valkeveen fel protest voert en afgelopen week bekendmaakte het park te sluiten. Het punt verdeelt ook de gemeenteraad: hoewel de maatregel afgelopen december doorgevoerd werd, willen enkele raadspartijen er nu alweer vanaf. D66 stelt voor de 'prettaks' helemaal te schrappen, het CDA doet een voorstel om andere afspraken te maken: er wordt voorgesteld om de prettaks te schrappen en attracties op een andere manier maatschappelijk te laten bijdragen.

De twee voorstellen zouden afgelopen weekend behandeld worden, maar werden aangehouden tot over twee weken. De reden: verantwoordelijk wethouder Jan Franx moest afgelopen week verstek laten gaan afgelopen woensdag.