Hoe zitten de stoelen in de raadszaal?
Hoe zitten de stoelen in de raadszaal? Foto's: Bob Awick

Zeker 500 bezoekers open dag

BUSSUM Wat gebeurt er in het nieuwe gemeentehuis van Gooise Meren dat in Bussum staat en recent is verbouwd? Hoe zitten de stoelen in de raadszaal? Hoe is het uitzicht vanaf de eerste verdieping? Op deze en vele andere vragen konden nieuwsgierige inwoners afgelopen zaterdag een antwoord krijgen.

De open dag werd door zeker 500 mensen bezocht. De gemeente was blij verrast met zo veel belangstelling. Het programma bood veel afwisseling: zo zongen er diverse koren bij de ingang. Hier werd ook het nieuwe Gooise Merenlied gezongen, gecomponeerd door Johan Hoogeboom.
De Dorpsraad Muiderberg was aanwezig om een schilderij aan de gemeente te overhandigen dat behoort bij de vrijwilligersprijs 'Muiderberger van het Jaar'. Na alle plechtigheden konden de rondleidingen beginnen. Het leek alsof iedereen tegelijkertijd binnenstroomde, dus de rondleidingen waren flink vol, tot wel 85 bezoekers per ronde.
De burgemeester straalde van trots en was bereid iedere vraag te beantwoorden. Er waren foto's te zien van inwoners. Het onderwerp was 'De mooiste plekjes van Gooise Meren'. Dit werd afgewisseld met foto's van al het vele sloop- en bouwwerk aan het gemeentehuis zelf. De Historische Kring Bussum had voor de gelegenheid een documentaire gemaakt: 'Van Bussums raadhuis tot het gemeentehuis van
Gooise Meren' geheten. Deze is nog terug te zien op het YouTubekanaal van de kring.

Flink veel bezoekers.
Koren uit alle kernen traden om beurten op.
De burgemeester en wethouder vertellen enthousiast.
Digitale foto-exposities en een documentaire werden vertoond.
Een extra feestelijk sfeertje.