Afbeelding

Roel Kamphuis

IT-consultant bij Translink (het bedrijf achter de ov-chipkaart in Nederland), wordt morgen 51 jaar, Bussumer sinds 2009

Waar ben je druk mee?        
"Met de campagne 'Wij zijn er klaar voor!' van de ChristenUnie Gooise Meren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart
. Ik ben de lijsttrekker."

Wat doe je met 100 euro?        
"Een avond vrijmaken om lekker uit eten te gaan met mijn vrouw."

En met een miljoen?
"Omscholen tot personal coach of psycholoog. Badkamer laten verbouwen. Aanbouw aan het huis laten plaatsen. Goede fiets kopen.
Een deel apart zetten voor de kinderen voor bijvoorbeeld studie, eerste huis. En … een deel weggeven."

Waarom de ChristenUnie?
"Als christen is je geloof verweven met de manier waarop je leeft, de keuzes die je maakt in het leven. Binnen de ChristenUnie hoef je die keuzes op basis van je geloof niet te verdedigen, maar versterk je elkaar in het afwegen van de in te nemen standpunten en de manier waarop je daarvoor steun zoekt bij de andere partijen."

Wat weten de meeste mensen niet van je?
"Dat ik redelijk kan zingen en dan voornamelijk Nederlands- of Engelstalige gospel, bij voorkeur in een muziekteam met meerstemmige zang en de aanwezigen meenemen in aanbidding."

Naar welke muziek luister je?
"In de auto voornamelijk gospel, bijvoorbeeld Matt Redman, Israel Houghton en Trinity maar ook Phil Collins, Marco Borsato en Eric Clapton en Herman Boon met mijn dochtertje van 4."

Jouw ideale vrije dag?
"Uitslapen, gezellig brunchen met het gezin, lekker uitwaaien op het strand en afsluiten met een gezellige BBQ in de tuin. Met of zonder vrienden."