Eigen debat voor Muiderberg

DORPSRAAD MUIDERBERG ORGANISEERT VERKIEZINGSDEBAT

Met de komende gemeenteraadsverkiezingen in zicht, organiseert de Dorpsraad Muiderberg op 15 maart een verkiezingsdebat waaraan de volgende partijen meedoen: VVD, D66, CDA, PvdA, Groen Links. Goois Democratisch Platform en Christen Unie. Gekozen is voor die partijen die regelmatig aanwezig zijn op vergaderingen van de Dorpsraad en/of zich ook buiten verkiezingstijd om Muiderbergse belangen bekommeren.

Het debat heeft een informatief karakter voor de inwoners. Er komen slechts drie onderwerpen aan de orde die verwoord worden in zo concreet mogelijke stellingen. De partijen krijgen van tevoren deze stellingen toegezonden zodat zij zich kunnen voorbereiden. Door het aantal onderwerpen beperkt te houden, krijgt het publiek meer gelegenheid om vragen te stellen. De gekozen onderwerpen zijn: Kindcentrum en huisvestingsproblematiek in Muiderberg, het functioneren van de gemeente en tenslotte mantelzorg.

Elke partij wordt gevraagd naast haar kandidaat, met niet meer dan twee andere partijgenoten te komen om vooral Muiderbergers de gelegenheid te bieden aanwezig te zijn. De partijen bepalen wie namens haar debatteert. De Dorpsraad heeft aangegeven, een voorkeur te hebben voor een Muiderbergse kandidaat.

Debatleider Fred Kollen heeft voor het debat duidelijke spelregels opgesteld, die aan de deelnemende partijen zijn toegestuurd. Een interessante spelregel is dat, nadat de zeven partijen hebben gesproken, elke partij in tweede termijn drie minuten de tijd krijgt om - gehoord de andere partijen - over het betreffende onderwerp tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Dat wil zeggen het standpunt dat ook als resultaat van de college-onderhandelingen mag worden verwacht en waarvan Muiderbergers er van uit mogen gaan dat hun partij dat standpunt ook in de college-onderhandelingen inbrengt. Het publiek wordt in derde termijn ook nog in de gelegenheid gesteld om via de debatleider vragen aan de partijen te stellen.

Wanneer: donderdag 15 maart

Waar: De Rijver, Nienhuis Ruyskade 26, Muiderberg

Tijdstip: 19.30 – 23.00 uur