Kom de paashazen helpen met paaseieren zoeken.
Kom de paashazen helpen met paaseieren zoeken. Foto: Pampus

Kom paaseieren zoeken op Pampus

MUIDEN Pampus staat tijdens de paasdagen bol van de activiteiten. Zoals eieren zoeken voor de kids op eerste paasdag en er is op beide dagen een informatieve rondleiding over het eiland voor wie al genoeg gespeurd heeft naar eieren.

Wie liever zelf een rondje wandelt, is natuurlijk ook tijdens de paasdagen welkom. De lente is in aantocht en dat is zeker op het forteneiland goed te merken. Wie de tijd neemt om even rustig te gaan zitten, kan de eerste fanatiekelingen al rond het eiland zien zeilen.

Blow-upfoto's nemen bezoekers mee in vogelvlucht

Er is een tentoonstelling van blow-upfoto's die de bezoeker in vogelvlucht meenemen langs en over de Stelling van Amsterdam. Wie genoeg is uitgewaaid, kan zich ook nog tegoed doen aan de speciale paasbrunch in het Paviljoen op het eiland.

De eieren worden tijdens de paasdagen speciaal 'ingevlogen' vanuit het Veluwse Barneveld. Vooraf reserveren voor de paasbruch is volgens de organisatie overigens wel aan te raden. Traditiegetrouw trekt Pampus in het paasweekend veel bezoekers.

Seizoensopening

Vanaf Goede Vrijdag, 30 maart, is Pampus overigens ook weer zes dagen per week geopend: van dinsdag tot en met zondag. Het is officieel nog wel laagseizoen en op maandag is Pampus normaal gesproken dicht, maar tijdens het paasweekend is Pampus bij uitzondering wel geopend. Dat geldt ook voor tweede pinksterdag. Pampus behoort tot het Unesco Werelderfgoed en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Behalve het fort en het eiland zelf zijn er ook regelmatig tentoonstellingen. Ook is er de interactieve multimediale tentoonstelling Pampus Xperience.
In 40 minuten krijgt de bezoeker een lesje geschiedenis dat meer dan 400 jaar bestrijkt.

Meer informatie over Pampus en de activiteiten is te vinden op www.pampus.nl.