Onderzoek voorraad sociale huur

GOOISE MEREN Hoeveel sociale huurwoningen zijn er? Wat gaat er verkocht worden? Waar en hoeveel nieuwe sociale huurwoningen komen erbij? Op al deze vragen moet een grote inventarisatie antwoord geven.

Vier maanden heeft de gemeente uitgetrokken om tot een overzicht te komen. Dit is nodig vanwege de nieuwe Woningwet. Er moeten prestatieafspraken komen. Dat kan pas als duidelijk is hoe het met de positie van woningzoekende op de woningmarkt in Gooise Meren is gesteld. En als over welke instrumenten ingezet kunnen worden om die positie te verbeteren. Gebleken is dat de gemeente, corporaties en huurders hier een ander beeld van hebben. Daarom is nu afgesproken een onderzoeksperiode in te lassen. Opmerkelijk is dat totdat de inventarisatie loopt de meeste woningbouwcorporaties geen huurwoningen mogen verkopen.


Drukke weken voor Han ter Heegde

GOOISE MEREN Drukke weken voor burgemeester Han ter Heegde. De burgemeester werkt momenteel naast zijn burgemeesterschap als informateur/formateur voor de gemeente Langedijk en als informateur voor de gemeente Uitgeest.

De burgemeester werd gevraagd om te helpen met het vormen van een coalitie voor de gemeente Langedijk. Ter Heegde was daar tot 2004 burgemeester. In Uitgeest wil Ter Heegde voor de zomer een coalitie hebben gevormd.


Johan Remkes legt functie neer

REGIO Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, legt op 1 januari 2019 zijn functie neer.

Remkes is sinds 1 juli 2010 commissaris van de Koning(in) in Noord-Holland. Hij schrijft dat zijn afweging een lastige was. "De redengeving van mijn beslissing heeft dan ook niets te maken met mijn dagelijkse werkzaamheden en verantwoordelijkheden." Remkes wil samen met zijn vrouw meer tijd doorbrengen.