Lange wandeling met heel veel leerlingen.
Lange wandeling met heel veel leerlingen.

'Iedereen verrukt met enorme opbrengst'

MUIDEN/MUIDERBERG De scholierenactie Wandelen voor Water heeft veel meer geld opgehaald dan aanvankelijk werd gedacht. Nu alle enveloppen zijn opengemaakt en alle bankoverschrijvingen binnen zijn, is het bedrag niet ruim 4.750 euro, maar bijna 7.000 euro geworden.

De betrokkenen zijn verrukt met het recordbedrag. "De kinderen van de bovenbouw van de lagere scholen in Muiden en Muiderberg hebben daarmee een fantastisch record neergezet", aldus de organiserende Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking Muiden en Muiderberg. De bovenbouwleerlingen liepen uit de kernen Muiden en Muiderberg langs de Noordpolderweg en de Dijkweg: een afstand van bijna 10 kilometer. Het opgehaalde bedrag van deze sponsorloop gaat naar Nepal.

Namjung

"Dit keer komt de opbrengst ten goede aan een waterleidingproject in Namjung, een bergdorp in Nepal dat sinds de aardbeving van drie jaar geleden verstoken is van drinkwater. Met de bijdrage, die de kinderen hebben geleverd, kan de helft van de kosten worden gedekt om water vanaf een berg naar het dorp te brengen." De andere helft probeert de dorpsgemeenschap van ongeveer 250 personen zelf op te brengen. Het enthousiasme is groot, want inmiddels zijn de dorpelingen al begonnen met het graven van de sleuf waarin de waterleiding gelegd gaat worden. Al jaren helpt de VOMM het dorp Namjung. Zo werden toiletten gebouwd, werd de school van boeken en ander materiaal voorzien en waren er andere kleinschalige projecten.

"En toen de aardbeving het hele dorp verwoestte konden we noodhulp bieden. Alles onder het toeziend oog van VOMM-projectleidster Trudi van Dorssen."
De schoolkinderen steunen het werk van de VOMM door sponsors te werven voor hun sportieve prestatie. "Dit jaar werd met de enorme opbrengst door hen op Wereldwaterdag een echte topprestatie geleverd."
Het was de elfde keer dat Wandelen voor Water werd gehouden in Muiden en Muiderberg.