Veel inwoners kwamen langs voor de officiële opening.
Veel inwoners kwamen langs voor de officiële opening. Foto's: Versa Welzijn

De Buurtkamer is voor alle inwoners van Muiden

Buurtkamer de Kazerne werd vorig week donderdag feestelijk geopend door gastvrouw Lydia Bax en wethouder Hendrik Boland.

MUIDEN Wethouder Hendrik Boland verrichtte het openingswoord, waarna gastvrouw Lydia Bax, in het bijzijn van veel inwoners, het lint doorknipte zodat Buurtkamer de Kazerne nu officieel geopend is.

"Het was ook een hele mooie dag en de gasten konden heerlijk buiten zitten en van het zonnetje genieten. Natuurlijk kreeg iedereen een kopje koffie met een stukje taart", vertelt Ruthy Beutick, sociaal werker bij Versa Welzijn.

Vrijwilligers

"De laatste maanden is er door de vrijwilligers en ook tijdens de NLdoet-dag hard gewerkt om de buurtkamer een huiselijke sfeer te geven. En dat is ook zeker gelukt. Iedereen die geïnteresseerd is, kan gezellig langskomen voor een praatje of een kopje koffie."

Wijkcoaches

Buurtkamer de Kazerne is een initiatief van de wijkcoaches van Versa Welzijn en Vivium. Door een interne verhuizing in de Kazerne is het nu mogelijk om in de Buurtkamer, voorheen de kantoorruimte van Versa Welzijn, buurtbewoners te ontmoeten, gezamenlijk koffie te drinken, bewegingslessen te volgen en gezelligheid en initiatieven die in de buurt leven te bespreken en samen uit te voeren, zoals bijvoorbeeld zumbalessen of creatieve activiteiten.

Het is een initiatief van de wijkcoaches van Versa Welzijn en Vivium

Veel te doen

Naast de inloop worden er ook andere activiteiten in de Buurtkamer georganiseerd zoals op de donderdagochtend een inloop met koffie of thee, op de dinsdagochtend het spreekuur 'Administratie voor elkaar' en een mantelzorgactiviteit elke laatste donderdag van de maand. Ook is de Buurtkamer er voor jonge inwoners van Muiden.

"Nieuw is het kinderwerk. We zijn al begonnen met leesondersteuning voor basisschoolleerlingen op de PC Hooftschool. Daarnaast zijn we ook gestart met de training 'Rots en Water'. Hierin leren de deelnemers om samen te werken, grenzen te stellen. De weerbaarheid wordt groter, het zelfvertrouwen groeit en de communicatie verbetert."