Vaste traditie in Muiden: Vlaggetjesdag

MUIDEN Vlaggetjesdag is een vaste traditie in Muiden waarmee het vaarseizoen van de Muider Bruine Vloot wordt geopend. Iedereen die dat leuk vindt, kan op zondag 29 april een kijkje nemen aan boord van de schepen van de Bruine Vloot.

Tijdens deze dag liggen er bijzondere schepen zoals stoomschip Succes met stoomorgel in de sluis en aan de kade de originele Pakjesboot 12 van Sinterklaas.
Andere schepen liggen afgemeerd aan de kade van de Herengracht en zijn gratis te bezichtigen. Je wordt ontvangen door de schippers, die alles vertellen over het schip.

De bekende zeezeiler Henk de Velde geeft tweemaal een lezing aan boord van stoomschip Succes over zijn prachtige, avontuurlijke zeilreizen en op Herengracht en Amsterdamsestraat is de oude-ambachtenmarkt. Bij veel van de oude ambachtenkramen kun je zelf aan de slag met bijvoorbeeld tin gieten, houten tol draaien, springtouw maken of stoelen matten.

Om het geheel nog leuker te maken, is er muziek op de kade met het Amsterdams Smartlappenkoor, Kantje Boord, Meiden van de Kade en shantykoor Het Ruime Sop. Ook accordeonist Jaap Somsen en het Zuiderzeecombo zijn aanwezig. De draaiorgel staat weer op de Herengracht.

De Vlaggetjesdag is van 11.00 tot 18.00 uur. De verwachting is dat het ook dit jaar aardig druk zal zijn in Muiden. Het verzoek is dan ook om zoveel mogelijk op de fiets te komen.