Muiden Maritiem overgedragen

MUIDEN Muiden Maritiem tijdens Vlaggetjesdag feestelijk overgedragen aan jonge ondernemers Anna & Joost Martijn-Glas, tevens eigenaren van zeilcharterbedrijf De Gouden Vloot.

De Gouden Vloot breidt daardoor uit. Zeilklipper de Hoge Wier blijft het vlaggenschip en is met haar moderne uitrusting en catering-mogelijkheden geschikt voor vergaderingen, bedrijfsuitjes en dagtochten.


Fusieproces met Weesp stopgezet

GOOISE MEREN Nu Weesp voor Amsterdam heeft gekozen heeft de provincie Noord-Holland de procedure van een fusie van Weesp met Gooise Meren stopgezet. Het gaat om een formele stap, maar wel een waarmee de provincie vertrouwen stelt in de keuze van Weesp.

Weesp kiest voor een ambtelijke en later bestuurlijke fusie met Amsterdam - en dus niet voor Gooise Meren. Daar ging een anderhalf jaar durend proces aan vooraf, waarbij de gemeenteraad zelf de regie in handen nam en de inwoners daar nauw bij betrok. Gedeputeerde Van der Hoek complimenteerde Weesp met de aanpak en stelde zelfs dat Weesp op dit gebied een voorbeeld voor andere gemeenten is.


Wethouders nemen samen afscheid

GOOISE MEREN Wethouders Marleen Sanderse (CDA) en Miriam van Meerten (VVD) houden samen een afscheidsreceptie. Dat gebeurt op donderdag 15 mei op het gemeentehuis.

De twee wethouders maakten afgelopen jaar bekend te stoppen als wethouder van Gooise Meren. Dat deden ze los van elkaar, maar wel met dezelfde reden: ze willen meer tijd besteden aan hun gezin en tijd vrijmaken voor andere uitdagingen.

Sanderse en Van Meerten laten weten met voldoening terug te kijken op interessante, intensieve, maar zeker ook mooie jaren als wethouder van eerst Naarden en vervolgens Gooise Meren.