Regionale kliklijn tegen drankkoeriers

BUSSUM De Gooise gemeenten hebben gezamenlijk de aanval geopend op de zogenaamde drankkoerier. Het door de gemeente Hilversum geopende 'meldpunt drankkoerier' is nu door de gehele regio omarmd. Zo hopen gemeenten deze 'wodkaboys' beter in beeld te krijgen.

Het regionale meldpunt drankkoerier is een van de acties die de regiogemeenten nemen om het forse alcoholgebruik onder Gooise jongeren terug te dringen. Vooral jongeren onder de 18 jaar kopen bij deze drankkoeriers. Via social media als WhatsApp en Instagram bestellen jongeren drank, die de drankkoeriers illegaal aan hen verkopen. Andere acties zijn het voorlichten van ouders over NIX18, de samenwerking met het onderwijs, het trainen van professionals om alcoholgebruik vroegtijdig te signaleren, de weerbaarheid van jongeren versterken én zorgen dat de verkopers, vooral bij sportverenigingen, zich aan de leeftijdsgrens houden.

Bij het onlinemeldpunt kunnen mensen (anoniem) informatie geven over de drankkoeriers. Het gaat dan bijvoorbeeld om telefoonnummers die jongeren gebruiken om alcohol te bestellen of namen van personen die illegaal alcohol afleveren. De informatie moet gemeenten helpen om de koeriers beter in beeld te krijgen, zodat er gehandhaafd kan worden.

www.hilversum.nl/
drankkoerier


Drama op spoorweg-overgang

BUSSUM Een rijinstructeur is dinsdag om het leven gekomen toen een trein op de lesauto botste. Dat gebeurde op de spoorwegovergang aan de Herenstraat in Bussum.

De auto stond nog half op het spoor op het moment dat de intercity vanuit Hilversum naderde. De auto ging niet weg, de machinist kon niet meer tijdig stoppen. Na de klap werd de auto een stukje meegesleurd. De bestuurster van de auto, een leerling, kon zichzelf op tijd redden. De rijinstructeur lukte dat niet en overleed nagenoeg meteen ter plaatse. De leerlinge was in shock.

De passagiers van de trein bleven ongedeerd, maar waren vanzelfsprekend erg geschrokken.