Gezondheids-festival in Muiden op komst

MUIDEN De gemeente maakt serieus werk van de gezondheid van haar inwoners. Met een heus gezondheidsfestival, georganiseerd door de wijkcoaches van Muiden en Muiderberg, Vivium, Versa Welzijn en een lokale fysio- en manueel therapeut.

Geen belerend vingertje, maar een dag vol feestelijke activiteiten moet het worden, laat de organisatie weten. Met informatiestands van de GGD, Versa Welzijn, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de buurtsportcoaches wordt bovendien ingezet op een brede doelgroep. "Een feestelijk gezondheidsfestival voor jong en oud. Een feestje dat in het teken staat van Positieve Gezondheid."

Een bonte mix

Het is een bonte mix van livemuziek, gezonde hapjes en drankjes en workshops als pilates, kickboksen en spelletjes voor kinderen. Maar ook aan meer serieuze zaken als een opticien en allerlei hulpmiddelen wordt aandacht besteed. Zo is er een soort werkplaats waar rollators en scootmobielen gecheckt kunnen worden.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen zijn er naast spelletjes ook een flink aantal beweegactiviteiten. Daarvoor worden de kinderwerkers van Versa Welzijn ingeschakeld. Kinderen die dat willen kunnen zich ook nog laten schminken.

Het gezondheidsfestival wordt gehouden op 2 juni in de Kazerne. Meer informatie is te verkrijgen bij Versa Welzijn.