Ex-wethouders verdelen euro's

GOOISE MEREN Ex-wethouders Marleen Sanderse (CDA) en Miriam van Meerten (VVD) maken drie lokale goede doelen blij met een leuk geldbedrag. Ze verdelen de giften van hun afscheidsreceptie. Gisteren werden de cheques uitgereikt.

De wethouders vroegen bezoekers van hun afscheidsreceptie een maand geleden geld te doneren aan lokale goede doelen. Al met al werd er meer dan duizend euro opgehaald. Dat bedrag wordt nu verdeeld. De Bussumse Stichting Fort Werk IV kan rekenen op een bedrag van 316,66 euro, Vestingeiland Naarden mag een bedrag van 601,66 euro bijschrijven en de Stichting Samen Doen Muiden/Muiderberg kreeg gisteren een cheque van 171,66 euro.


Gooise Meren 'kinderpardon-vriendelijk'

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren moet een 'kinderpardonvriendelijke' gemeente worden. De gemeenteraad heeft afgelopen week een voorstel van de PvdA en GDP daartoe aangenomen.

Met het aannemen van de motie wordt de petitie 'Ze zijn al thuis' ondersteund. Deze petitie pleit ervoor dat er een pardon komt voor vluchtelingenkinderen die al minstens vijf jaar als minderjarige in Nederland zijn, maar toch moeten worden uitgezet. De PvdA en het GDP noemen het onwenselijk dat de kinderen worden teruggestuurd naar een land waarvan ze vaak de taal niet eens spreken. Momenteel dreigt dat scenario landelijk voor vierhonderd kinderen.