Joos Ockels, vrouw van Wubbo Ockels, gaf een interessante lezing in het paviljoen tijdens de Pampus Talk.
Joos Ockels, vrouw van Wubbo Ockels, gaf een interessante lezing in het paviljoen tijdens de Pampus Talk. Foto's: Pampus

Happy energy tijdens Puur Pampus

NAARDEN Forteiland Pampus was zaterdag en zondag het succesvolle toneel van het eerste duurzame zwerfafvalweekend 'Puur Pampus Festival'.

Honderden kinderen konden van (zwerf)afval hutten bouwen en knutselkunst maken in grote en prachtig beschilderde indianententen. In de fortgracht waren bijna alle belangrijke Nederlandse 'groene organisaties' vertegenwoordigd op de duurzame markt. Door het fort liep een bijzondere route vol hoor- en zichtbare berichten van Sublime FM's Nieuws van de Vooruitgang. Het publiek was onder de indruk van de Solar Voyager van expeditie Clean2Antarctica, genoot van alle gezelligheid en schoof aan bij een van de vele interessante lezingen in het paviljoen. Niemand minder dan de vrouw van de vroegere astronaut Wubbo Ockels sloot deze reeks van Pampus Talks af en maakte de prijswinnaar bekend van een van de vijf BestWatt plug-inzonnepanelen die Pampus de komende zomermaanden mag weggeven.

"We hebben een geweldig weekend achter de rug", aldus de organisatie, bestaande uit Pampus, Lindeke Mast en Paul Ricken van Samen Sneller Duurzaam. "De bezoekers gingen zich door Puur Pampus realiseren dat je de aarde al helpt door bijvoorbeeld niet te hard te rijden of door wat zuiniger met gas en stroom om te gaan. En we ondervonden hoe waardevol het is om op dit kleine eiland milieu-enthousiastelingen uit het bedrijfsleven en de non-profitwereld met elkaar en met de bezoekers in contact te brengen."

De IJsbeer van vliegerteam Fryske Draeken hing heerlijk te zweven.
Promotieteam GAD Gooi en Vechtstreek was ook aanwezig.