Burgemeester Han ter Heegde deed de officiƫle opening van het woonzorgcentrum.
Burgemeester Han ter Heegde deed de officiƫle opening van het woonzorgcentrum. Foto: Amaris Florisberg

Feestelijke opening van Florisberg

MUIDERBERG Burgemeester Han ter Heegde heeft het nieuwe woonzorgcentrum Amaris Florisberg officieel geopend door samen met drie bewoners de zonnewijzer te onthullen.

In de middag was er ruimte voor relaties, buurtbewoners en medewerkers om het glas te heffen op deze mooie gebeurtenis en het pand te verkennen. Er waren verschillende rondleidingen waarbij men ook een aantal appartementen van binnen kon bekijken. Na afloop genoten de bewoners samen met familie en/of hun mantelzorger van een heerlijke high lunch.

Nieuw zorgcentrum

Enkele maanden geleden hebben de bewoners hun intrek genomen in dit nieuwe zorgcentrum; een modern pand waarmee Amaris Zorggroep optimaal woongenot en passende zorg op maat biedt. De bewoners voelen zich inmiddels al helemaal thuis in hun ruime en lichte appartement, waar ouderen met een toenemende zorgbehoefte ook in de toekomst kunnen blijven wonen. In het gebouw zijn, verdeeld over drie woonlagen, 56 twee- en driekamerwoningen voor ouderen. De woningen hebben zonnepanelen op het dak, modern uitgeruste keukens en vloerverwarming. Er zijn diverse voorzieningen in het gebouw zoals een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Voor ouderen met dementie is er een woongroep met een ruime gezamenlijke woonkamer, keuken en balkon of terras.