Eerste woningen De Krijgsman opgeleverd

MUIDEN De eerste woningen in de nieuwbouwwijk De Krijgsman zijn afgelopen donderdag opgeleverd. De eerste sleutels werden overgedragen aan de nieuwe bewoners.

Dura Vermeer Bouw Midden West levert de komende periode gefaseerd 48 eengezinswoningen op . Het gaat om de buurt genaamd 'De Straat naar De Brug' en 'De Steeg'.

Deze nieuwe fase voor het project De Krijgsman Muiden was aanleiding voor Jan Franx, wethouder van de gemeente Gooise Meren, en het projectteam om een bezoek te brengen aan deze nieuwe woonwijk in Muiden.

Ontwikkeling

De verandering van het voormalige kruitfabrieksterrein in Muiden naar een woon- en werkomgeving gaat de komende jaren verder. Op het terrein werd in 1702 een buskruitmolen gebouwd die later uitgroeide tot een groot fabriekscomplex, De Krijgsman.

"De Krijgsman is niet alleen een aanwinst voor Muiden, maar ook voor Amsterdam en de Gooi en Vechtstreek. In De Krijgsman verrijzen in totaal 1300 woningen, waarvan er 500 worden gerealiseerd door bouwende ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Midden West. Het terrein van De Krijgsman is ruim 70 hectare groot, is gelegen aan het IJmeer en nabij de A1. In De Krijgsman komen buurten met een modern industrieel karakter, een landelijk karakter en buurten die Muiden als oude vestingstad karakteriseren," aldus het projectteam.


Overhangend groen weghalen

GOOISE MEREN Bewoners van Naarden, Bussum, Muiden, en Muiderberg die een tuin hebben met teveel overhangend groen, krijgen binnenkort een kaart in de brievenbus met het verzoek dit groen te snoeien. Doel is om de overlast voor fietsers en voetgangers tegen te gaan.

Ambtenaren controleren vanaf september op overhangend groen dat vanuit de tuinen groeit en ongemak kan veroorzaken voor de gebruikers van de openbare ruimte. Daarna worden de kaarten verstuurd.