Joshua Douglas uit York. Wie weet waar/wie zijn vader (inzetje) is?
Joshua Douglas uit York. Wie weet waar/wie zijn vader (inzetje) is?

Joshua uit York zoekt vader uit Weesp

Engelsman Joshua Douglas is op zoek naar zijn vader. Wie kent de hockeyer Hans van Rijs en helpt Joshua zijn vader te vinden?

WEESP In 1987 vond er op Jersey (Kanaaleilanden) een internationaal hockeytoernooi plaats. In het hotel waar ze werkte leerde Sharon Douglas de Nederlandse hockeyer Hans van Rijs kennen. Toen hij alweer lang en breed thuis was, ontdekte Sharon dat ze zwanger was. Joshua werd geboren op 14 januari 1988. Wie weet waar Hans nu is?

Wanneer ben je begonnen met zoeken?
"Vanaf mijn 18e met tussenpozen. Ik heb tot in den treure het internet afgezocht. Ik heb hockeyorganisaties aangeschreven, contact gezocht met tv-programma's die vermiste familieleden opsporen - maar tot nu toe heeft dat allemaal nergens toe geleid. Een privédetective kan ik me niet veroorloven."

Waarom op je 18e? Heeft je moeder je op die leeftijd over hem verteld?
"Nee, ze is er altijd open over geweest. Maar ze wist zelf heel weinig. Ik dacht er als jong kind ook al veel over na. Ik groeide op in omgeving waar bijna iedereen een vader en moeder had. Ik vroeg me altijd af wie mijn vader was, waar hij was en hoe het zou zijn om een vader te hebben. Welke dingen zouden we dan samen doen? Naarmate de jaren verstreken, kwamen daar andere vragen bij. Wist hij wel of niet van mijn bestaan? En als hij het wist: waarom wilde hij mij dan niet in zijn leven? Een andere vraag die me steeds meer bezighoudt is: heb ik misschien halfbroers en/of -zussen? Ik ben van mijn moeder namelijk het enige kind gebleven."

Weet Hans van jouw bestaan?
"Toen mijn moeder ontdekte dat ze zwanger was, is een vriendin van haar erin geslaagd telefonisch contact met hem te krijgen en zij heeft het hem toen verteld. Maar hij sprak slecht Engels en het is niet duidelijk of de boodschap wel echt overgekomen is. Toen ik geboren werd heeft mijn moeder een brief naar zijn ouderlijk huis gestuurd, maar daar heeft ze jammer genoeg nooit een antwoord op gekregen."

Waar heeft ze die brief destijds naartoe gestuurd?
"Naar een adres in Weesp. Dat had ze destijds in een dagboek geschreven, maar dat dagboek kan ze helaas nergens meer vinden. Ze is het voor me aan het zoeken."
Wat weet je wel?
"Dat hij in april of mei 1987 meedeed aan een internationaal hockeytoernooi op het eiland Jersey. Voor zover we hebben begrepen speelde hij voor een hockeyclub uit Weesp of uit deze omgeving. In het Pomme d'Or hotel leerde hij mijn moeder kennen, zij werkte daar destijds. Toen hij weer vertrokken was, kwam ze erachter dat ze in verwachting was. Hij was twee jaar ouder dan mijn moeder. Zij was toen 23, dus hij moet een jaar of 25 zijn geweest. Hij heet Hans van Rijs of een naam die daar sterk op lijkt. Hij was monteur/ingenieur, zoiets. Ik hoop op antwoorden."

Lezers die Joshua op weg kunnen helpen kunnen hem rechtstreeks mailen (in het Engels) op joshua.douglas11@hotmail.co.uk. In het Nederlands informatie doorgeven kan via de krant: redactie@weespernieuws.nl.

'Ik wil vooral antwoorden. Dan kan ik verder met mijn leven'