'Buiten vaargeul zwemmen kan wel'

MUIDEN Zwemmen in de Vecht is niet strikt verboden, zolang zwemliefhebbers maar weg blijven uit het deel dat bestemd is voor het scheepvaartverkeer.

Dit laat een woordvoerster van Waternet weten. Waternet is verantwoordelijk voor een vlot en veilig scheepvaartverkeer op de Vecht. Dit betekent dat zwemmen in de vaargeul en in de omgeving van bruggen en de sluis vanwege het gevaar streng verboden is.
Waternet is na overleg met de gemeente inmiddels gestart met verscherpt toezicht en extra handhaving. Onder meer met een tekstbord bij de Vechtbrug worden schippers gemaand zich aan de geldende snelheid- en veiligheidsregels te houden.

Groene Punt

De kwestie rond de Vecht, waar in Muiden ook graag in gezwommen wordt, werd de afgelopen week aangezwengeld na gedoe over zwemmen in de Vecht in Weesp. Eén van de populairste zwemplekken is bij de Groene Punt. Burgemeester Van Bochove van Weesp liet onlangs weten dat je hier beter niet kunt zwemmen, aangezien het hier een komen en gaan is van scheepvaartverkeer.

Hij beseft dat de verleiding groot is, maar het is simpel: het mag hier gewoon niet. En dat stuit dan weer tegen de borst van veel Weespers, die menen dat de Vecht van iedereen is. Afgelopen week werd er zelfs een spandoek opgehangen uit protest.