Droogte: extra aandacht voor groen

GOOISE MEREN Medewerkers van de gemeente hebben hun handen vol aan het beschermen van het openbaar groen. De bomen en struiken hebben het zwaar vanwege de aanhoudende droogte.

De gemeente besteedt momenteel extra aandacht aan het onderhoud van vooral jonge bomen en beeldbepalende struiken. Deze krijgen extra water. Er wordt vooral naar deze twee soorten gekeken, omdat jonge bomen extra water nodig hebben om te overleven en de gemeente beeldbepalende struiken (die er al 40 tot 60 jaar staan) graag wil behouden. Naar bijvoorbeeld oudere bomen hoeft de gemeente minder om te kijken, omdat deze bomen vanzelf in de 'reservestand' schieten.

Het waterschap Amstel Gooi en Vecht geeft al enige weken het advies om zuinig te zijn met drinkwater. De gemeente sproeit dan ook met oppervlaktewater.


Wmo-taxi gaat gewoon verder

GOOISE MEREN Het Wmo-taxivervoer kan gewoon doorgaan ondanks het faillissement van twee van de vier vervoerders. Dat schrijft wethouder Barbara Boudewijnse (GL) aan de gemeenteraad.

Al eerder moest vervoerder Bestax een faillissement aanvragen, onlangs bleek ook Verhoef personenvervoer het niet te redden.

Toch zijn er geen zorgen dat het Wmo-taxivervoer problemen ondervindt van de faillissementen. "De overgebleven partij Taxi Hop zal zonder inzet van een nieuwe partij het vervoer blijven uitvoeren en garandeert dat er voor inwoners niets verandert. In de periode sinds het faillissement zijn de Wmo-taxi's blijven rijden", stelt Boudewijnse. Voor de chauffeurs van de failliete vervoerders wordt nog gekeken naar passende oplossingen.