Swingen op de Brink

MUIDERBERG Het Muiderbergse muziekfestival Swing op de Brink komt er weer aan. In het weekend van 8 en 9 september zijn er weer genoeg leuke activiteiten.

Hans Dulfer, John & Mr. Smith, Vannessa & The Locals en Tzigane Swing laten iedereen op zaterdag swingen op de Brink.Tijdens het diner in de openlucht worden dit jaar Zuid-Afrikaanse Kuierkos met authentieke Afrikaner braaigerechten geserveerd. Voor de kinderen is er de kinderworkshop 'Dansen met Dansemiek', Kindercorner en voor de oudere kinderen staat de rodeostier op de Brink. Info op www.swingopdebrink.nl.


Aantal donor registraties
neemt toe

GOOISE MEREN Meer bewoners van Gooise Meren hebben geregistreerd of ze na hun dood hun organen doneren. Dat meldt het CBS aan de hand van recente gegevens.

Van alle bewoners van Gooise Meren heeft nu 44 procent zich geregistreerd. Dat aantal lag vier jaar geleden nog 2 procent lager. Opvallend mag genoemd worden dat het aantal mensen, dat heeft laten vastleggen geen organen af te staan, toeneemt met 12 procent. Het aantal orgaandonoren is de afgelopen vier jaar gelijk gebleven, 26 procent. Gooise Meren loopt op alle fronten mee met de landelijke trend. Sinds de nieuwe donorwet, die bepaalt dat vanaf 2020 alle Nederlanders geregistreerd staan als orgaandonor tenzij ze dat uitdrukkelijk niet willen, neemt het aantal donorregistraties toe.