Floor Forrer (20) blijft zich inzetten voor vluchtelingen

MUIDEN De 20-jarige Floor Forrer gaat weer 'op reis'. Ging ze vorig jaar december nog als vrijwilliger naar Duinkerken, nu gaat ze voor onbepaalde tijd naar Samos om vluchtelingen te helpen.

Ze is nog jong maar heeft al flink wat ervaring opgedaan met deze vorm van vrijwilligerswerk. Ze was behalve in Duinkerken, waar ze met haar 19 jaar de jongste vrijwilliger was, ook eerder al in Calais en Griekenland om vluchtelingen te helpen. Dat was vaak maar voor een paar weken, omdat ze nog bezig was met haar opleiding tot verpleegkundige.
Nu ze klaar is gaat ze voor onbepaalde tijd wonen en werken in een NGO dokterspost voor de liefdadigheidsinstelling Med'EqualiTeam. Ze blijft er tot haar geld op is dat ze verdiende met werken in de thuiszorg. "Ik kom misschien terug om weer geld te verdienen, maar misschien blijf ik daar ook wel voor altijd." Dat ze nu naar Samos gaat is niet helemaal zoals ze dat een half jaar geleden voor ogen had. Toen wilde ze nog zoveel mogelijk klinische ervaring opdoen, zodat ze op zoveel mogelijk plekken in de wereld aan de slag kan. "De plannen zijn een beetje gewijzigd", vertelt ze. Ik zag de oproep voor Samos en heb direct een ticket geboekt. Ze gaat werken op de wondenafdeling, de Eerste Hulp en de Spoedeisende Hulp. In het kamp waar ze gaat wonen en werken wonen ongeveer 3500 vluchtelingen. De liefdadigheidsinstelling is daar onlangs begonnen met gratis gezondheidszorg. Floor gaat daar als een van de vrijwilligers aan de slag. Ze stapt volgende week woensdag op het vliegtuig en mag van Transavia zonder kosten een tas met spullen op haar vlucht meenemen. En als je Floor Forrer heet stop je daar geen kleding of andere spullen in. Er is in het vluchtelingenkamp op Samos een groot tekort aan medicijnen dus ze wil de tas vullen met zaken als paracetamol, foliumzuur, ijzer, Sudocrem, Betadine, calciumtabletten maar ook een thermometer en een tablettensnijder.

Facebook-oproep

Net als vorig jaar deed ze ook dit keer weer een oproep op Facebook hiervoor. Wie haar wil helpen kan contact met haar opnemen via floortje.f@live.nl.