Akkoord voor plannen Muiden

MUIDEN Het plan voor het herstel van de Oostelijke Vestingwallen is goedgekeurd door de gemeenteraad en ook kan er een start worden gemaakt met de plannen voor het Vestingplein. De gemeenteraad ging er vorige week unaniem mee akkoord.

In totaal gaat het om een bedrag van ruim 1,7 miljoen euro voor de uitvoering van de Oostelijke Vestingwallen en 1,6 miljoen euro voor de aanpassing van het Vestingplein tot representatieve entree en 23.000 per jaar voor onderhoud. Voordat het voorstel werd afgetikt moest er nog wel over twee punten, die door partijen als motie waren ingebracht, worden gestemd.

'Pad onderlangs is essentiƫle fout'

Het GDP wilde dat het pad onderlangs uit de plannen werd gehaald en de ChristenUnie wilde dat het pad kindvriendelijk zou worden aangelegd. Beide moties kregen niet voldoende steun van de andere partijen. Zowel GDP als de ChristenUnie stemde uiteindelijk ook in met de plannen. Het GDP vindt de aanleg van het pad wel een essentiƫle fout, maar stelt dat de gemeente die fout nog wel in de loop van de tijd kan herstellen. "Het is vragen om moeilijkheden bij een mix aan gebruikers; kijk wat er onlangs bij het natuurpad (wandelpad langs de Nienhuis Ruyskade) is gebeurd." Uiteindelijk was het ook voor deze partij niet voldoende om het hele plan te torpederen. "Het idee om wat aan de Vesting te doen is goed", aldus de woordvoerder van de partij.