Nog eens 32 appartementen

WEESP Wie ernaast heeft gevist in 2017 krijgt in 2019 een nieuwe kans: er wordt ook een tweede kantoorpand aan de Amstellandlaan omgevormd tot appartementen.

De 34 appartementen van fase 1 waren vorig jaar binnen no time verkocht.

Er komen straks nog eens 32 appartementen bij. De aanpak is grotendeels hetzelfde als bij het eerste pand. Op het bedrijfspand komt een extra bouwlaag en de buitenkant wordt wit. De kamers komen in de bestaande kantoorruimtes. Er hoeven dus geen tussenmuren gesloopt of gebouwd te worden. Elke woning krijgt een diep en een ondiep balkon. Die balkons worden verspringend geplaatst voor een speels effect. De diepe balkons krijgen bovendien een glazen schuifpui, wat voor veel licht in huis zorgt. De appartementen hebben een woonkamer van zeven bij tien meter met een open keuken, een badkamer met toilet en twee slaapkamers.

De aannemer is inmiddels begonnen met de transformatie. Het werk moet over een jaar klaar zijn. Het is nog onzeker of het huur- of koopwoningen worden, dat hangt af van de markt tegen die tijd.


Einde aan zomerseizoen voor Pampus

MUIDEN Het einde van het zomerseizoen nadert en dat betekent ook dat Forteiland Pampus vanaf eind oktober alleen nog in de avond toegankelijk is.

Na eind oktober kunnen bezoekers van het eiland overdag niet meer naar de overkant met het veer. In plaats daarvan start het avondrestaurant Winterlicht weer. Op welke avonden het restaurant te bezoeken is, is nog niet bekend.

Activiteiten oktober

In de laatste maand doet Pampus nog mee met de nationale Maand van de Geschiedenis. Met diverse infoborden worden bijzondere bezienswaardigheden, die normaal gesproken misschien niet zo opvallen, in de spotlights gezet. Ook doet Pampus op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober mee met de Nationale Archeologiedagen. Net voordat Pampus overdag haar deuren sluit, is er in de herfstvakantie tot slot nog de Museumkidsweek.

Op www.pampus.nl is meer informatie te vinden.