Dit weekend weer flink wat auto's bekrast

MUIDEN Het is al minstens twee weekenden raak in Muiden: auto's die bekrast worden en van de daders is geen enkel spoor.

Een van de auto's had een groot hakenkruis op de motorkap staan. De krassen zijn zo diep dat ze niet zomaar weggepoetst kunnen worden. De auto stond op een parkeerterrein in het centrum en niet aan een doorgaande weg. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie en een getuigenoproep geplaatst op Facebook. Daaruit bleek dat zijn auto niet de enige is die was toegetakeld. Aanwijzingen over mogelijke daders zijn er tot op heden nog niet. De politie heeft de zaak inmiddels ook gesloten. Mochten er nieuwe aangiftes binnenkomen dan kan er opnieuw een onderzoek worden gestart.


Dorpsraad behandelt komende tijd grote thema's

MUIDERBERG De Dorpsraad van Muiderberg heeft voor de komende tijd een flink aantal grote onderwerpen op de agenda staan. Die worden besproken tijdens de openbare bestuursvergaderingen.

Zo wordt tijdens de vergadering van morgen het project-Naarden Buiten de Vesting, waarin plannen zijn voor een vaarverbinding tussen Muiden en Naarden, besproken. Volgende maand komt de Visie Kustlijn Muiderberg op tafel met onder meer een presentatie van het Almeerder Strand. De kustvisie was vorige week al even in het nieuws door een petitie tegen mogelijke plannen voor strandhuisjes ter hoogte van de Negen Morgen. In december staat het beheer van het openbaar groen op de rol. De Dorpsraad wil graag een breed gedragen aanpak onder de inwoners over het gebruik en beheer van het openbaar groen. De opzet van de vergaderingen is met ingang van oktober gewijzigd. Het inloophalfuur met raadsleden en inwoners is vanwege onvoldoende belangstelling komen te vervallen.

Meer informatie over de vergaderingen en de activiteiten van de Dorpsraad is te vinden op www.dorpsraadmuiderberg.nl.