Handtekeningen worden aangeboden aan wethouder Franx.
Handtekeningen worden aangeboden aan wethouder Franx. Foto: Bob Awick

'Strandhuizen? Die hoeven we niet'

MUIDERBERG Wethouder Jan Franx nam gistermiddag bijna 2100 handtekeningen in ontvangst tegen de mogelijke plannen voor de bouw van strandhuizen op het strand van Muiderberg.

Franx kreeg de handtekeningen overhandigd van de drie initiatiefnemers van de petitie. Die begonnen de handtekeningenactie nadat zij lucht kregen van de mogelijke plannen van een plaatselijke ondernemer. Die liet in een eerdere reactie al weten dat het slechts om ideeën ging, maar de initiatiefnemers stellen zich op het standpunt dat ze überhaupt niet willen dat er ook maar enige sprake is van plannenmakerij voor bebouwing op het strand. Inmiddels hebben de initiatiefnemers vorige week ook via de Wet openbaarheid bestuur een schriftelijk verzoek bij de gemeente Gooise Meren neergelegd. Ze vragen hiermee alle informatie op die betrekking heeft op mogelijke ontwikkelingen op het gebied van recreatie, toerisme, ruimte ordening en planologie langs de kustlijn en in en om het kustgebied van Muiden en Muiderberg. Ook willen ze weten wie de eigenaren zijn van de grond rondom de dijken en het strand van het bewuste stuk grond. Behalve strandhuizen is het drietal ook bedacht op mogelijke plannen voor een camping en extra parkeerterrein in het dorp.

Gesprek

Na de overhandiging vond ook nog een gesprek plaats met een ambtenaar van de gemeente; hiervoor had het drietal al een uitnodiging ontvangen.