Barbara Boudewijnse mocht de naam onthullen.
Barbara Boudewijnse mocht de naam onthullen. Foto: Guus Kroon

Mock heeft zijn eigen plekje om te ontspannen aan het IJmeer

MUIDERBERG Met een toespraak van wijkwethouder Barbara Boudewijnse werd zaterdag het bankje voor oud-Dorpsraadvoorzitter Harry Mock officieel in gebruik genomen. Het bankje op de dijk bij restaurant De Zeemeeuw was er al eerder neergezet en ook heeft Mock er al menig uurtje op doorgebracht. Met de onthulling van het naamplaatje is het nu officieel.

door Yvette de Vries

De bank heet 'De Bank van Mock'. Mock laat in een reactie weten zeer vereerd en trots te zijn met dit gebaar van de gemeente Gooise Meren. Hij kreeg de bank voor zijn rol als eerste voorzitter van de Dorpsraad, een rol die hij ruim twee jaar vervulde.
Maar ook zijn andere initiatieven en activiteiten in Muiderberg hebben volgens hem wel een rol gespeeld.

Belangstellenden

Mock: "De wijkwethouder wees hier al op." Mock was eerder voorzitter van de plaatselijke hockeyclub, initiatiefnemer van het Lieftinck-monument en hij stond aan de wieg van Swing op De Brink.

In totaal waren er bij de onthulling zo'n dertig genodigden aanwezig, waaronder ook de huidige voorzitter van de Dorpsraad, Jur Jonges, burgemeester Han ter Heegde en de twee zoons en twee van de drie kleinkinderen van Mock.

De naam van het bankje werd zaterdag officeel onthuld

Behalve de toespraak van de wijkwethouder nam ook Jonges het woord en tot slot was er een dankwoord van Mock zelf. In dat dankwoord maakte hij van de gelegenheid gebruik om ook nog wat punten bij de wijkwethouder onder de aandacht te brengen.

Zo vroeg hij naar stand van zaken van het beheersplan voor het Echobos en de uitvoering van het 500 bomenplan aan de IJsselmeerweg.

Hij noemde ook nog en passant de 2000 handtekeningen als protest tegen de mogelijke plannen voor strandhuizen aan het IJmeer.