Stevige onderwerpen bij vergadering Dorpsraad

MUIDERBERG Op de vergadering van de Dorpsraad worden een aantal stevige onderwerpen behandeld. De veelbesproken strandhuisjes, maar ook het project Naarden buiten de Vesting en de gevolgen daarvan voor de Naarder Trekvaart.

Wethouder Barbara Boudewijnse is ook aanwezig. Zij zal samen met ambtenaren de stand van zaken met betrekking tot de kustvisie van de regio toelichten. Verder kan er gestemd worden over een voorstel over het gebruik van het Muiderbergse strand.

Jur Jonges, voorzitter van de Dorpsraad: "In dat voorstel staat dat het strand van Muiderberg is bestemd voor dagrecreatie en niet voor bewoning voor korte of langere duur." De uitkomst van dit voorstel gaat richting de gemeente.

De vergadering is openbaar. Hij start op donderdag 8 november om 19.30 uur en vindt plaats bij SC Muiderberg.


Honden- belasting gaat verdwijnen

GOOISE MEREN Hondenbezitters hoeven vanaf volgend jaar geen hondenbelasting meer te betalen aan de gemeente. Met dat voorstel komt de gemeenteraad. Er moet nog over gestemd worden, maar er blijkt grote steun.

De hondenbelasting moet geheel worden afgeschaft. De gemeenteraad doet dat omdat zij stelt dat hondenbelasting achterhaald is. Hondenbezitters betalen het wel, maar zien daar niet direct wat voor terug.

Daar komt bovenop dat volgens de gemeenteraad het houden van een hond ook weer een positieve bijdrage levert aan het tegengaan van andere problemen zoals eenzaamheid, en het kan ook bijdragen aan veiligheid en preventie omdat hondenbezitters vaak op straat lopen.

De gemeente moet nog wel bekijken hoe het bedrag dat nu niet geïnd wordt, moet worden ondervangen.